tisdag 5 april 2011

Klar för tjänstgöring igen

Idag har jag ägnat hela dagen åt att göra Porschen redo för vårvägarna. Jag fick ju ingen besiktningstid förrän den tredje maj, men tack vare att man kan ställa sig i en kölista för återbud hos Bilprovningen så lyckades jag få en tid redan idag.
15:20 var T=0, så redan strax efter tio var jag i garaget för att förbereda bilen. Då jag skulle backa in bilen i garaget efter provstarten förra veckan så råkade jag slå i vänster backspegel så att glaset lossnade från sina infästningspunkter. Alltså var min första uppgift att limma fast fästena till spegelglaset igen. Problemet var att epoxylim inte härdar vid temperaturer under 15 grader, varför lite uppfinningsrikedom tarvades:

En hemmagjord solvägg säkerställde korrekt härdningstemperatur.
Jag upptäckte även att härdningstiden varierar med något som man ofta förbiser:

Efter att backspegeln gjorts fuktionsduglig igen så var det dags för att åtgärda förra årets tvåa; trasig positionslykta höger fram. Eftersom man på 911:orna måste plocka bort hela lampinsatsen för att komma åt glödlamporna så var detta ett utmärkt tillfälle att inspektera den s.k. lyktpottan, vilken är en klassisk rostfälla. På min bil var i alla fall höger sida i gott skick. Vänster sida lät jag vara, enligt devisen "väck inte den björn som sover".

Innan besiktningen passade jag även på att ta en lång provtur för att värma upp bromsar och olja. Och mitt arbete gav resultat; blankt papper och beröm från besiktningsmännen. Nu är den redo för ännu en säsong på vägarna.

8 kommentarer:

 1. Gratulerar! Det spelar ingen roll om man vet att bilen är perfekt, man är alltid lika nervös. För övrigt var min uppstart snarlik din. Inte ens njönnjönnjönn, den brallade igång direkt. Deutsche industriekvalität när den är som bäst!

  SvaraRadera
 2. Det är en fantastisk känsla! Vi får se till att ta en gemensam tur någon gång, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Mätte du förresten skittjockleken på spegeln?

  SvaraRadera
 4. Tackar! Jag mätte inte, men jag såg till att låta det härda lite extra länge om utifall att...

  SvaraRadera
 5. Grattis till godkännandet. Jag har en 944 S2 med nolla som slutsiffra och kunde besiktiga redan i oktober förra året. Klar fördel, inga långa köer!

  SvaraRadera
 6. Ja, det låter inte dumt. Min har ju slutsiffra 1, vilket gör att besiktningsperioden egentligen är under vintervilan... Men återbudsfinessen var mycket smidig att använda!

  S2:orna är fina, och förmodligen de mest prisvärda Porscharna man kan köpa. Ska du till Ferdinands släktträff i maj?

  SvaraRadera
 7. Köpte denna för ett år sedan efter flera års letande. Röd, svart skinn,svensksåld, 11.000 mil nu. Träffen, var och när är det? Är det i Habo, låter kul i alla fall. Bor i Göteborg...MVH Thomas

  SvaraRadera
 8. Klassisk färgkombination som passar bilen utmärkt!
  Jag tror att information dyker upp på deras hemsida snart. Det är ju annars på gräset utanför deras lokaler, i Habo.
  Det brukar vara några som åker i samlad tropp från Göteborg, kolla Porscheklubbens forum.

  SvaraRadera