torsdag 19 maj 2011

Ingen tävlan på lika villkor

I Dagens Nyheters sportbilaga står det idag om kvinnors vardag inom motorsporten. Föga överraskande berättar de intervjuade historier om de sexuella trakasserier och de kränkningar som de måste stå ut med i jakten på sponsorer. Mest känd är förstås Volkswagens sportchef Kris Nissens trakasserier av Tina Thörner. I artikeln berättar även den svenska motorcyklisten Annie Seel om den "teflonhud" som hon tvingats utveckla som skydd mot gubbsjuka inviter.

Naturligtvis är detta mycket nedslående, men jag känner samtidigt glädje över att man nu tar bladet från munnen och talar om situationen som den faktiskt ser ut. När jag dessutom på nästa uppslag läser att samma Seel anordnat en kartingtävling bara för kvinnor så ställer jag mig upp och applåderar.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig och ännu mer glädjande kommer det att vara när en man tar bladet från munnen. För visst måste det finnes de som ser detta men inget gör. Eller är man blind inför trakasserierna?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att vi i Sverige är mera uppmärksamma på denna typ av problem, medan man på många håll antingen sopar problemen under mattan, eller helt enkelt inte tänker i dessa banor (ofrivillig ordvits!). Detta är ett litet steg i rätt riktning, i alla fall.

    SvaraRadera