tisdag 15 februari 2011

Bilspotting på tyska: Autospottung

Detta inlägg är lika mycket till för min egen del som för er. Vi behöver alla idag en påminnelse om att det faktiskt går mot en varmare, skönare, ljusare tid. En tid då man kan ta sin entusiast- eller bruksbil och ta en tur i grönska, solsken och fågelsång. Det är inte långt kvar nu. En styv månad eller så.

Här är en man som gjort just detta. Denna man är tysk. Han kör Porsche. Han glömmer ljuset på när han ska in på Burger King utanför Heilbronn, strax norr om Stuttgart.
Den tyske mannens Porsche är en Carrera 3,2. Dessa skiljer sig visuellt från SC:n på tre punkter; dimljusen, som på 3,2 är infällda i frontspoilern, reflexrampen, som på 3,2 även huserar de bakre dimljusen, samt emblemet därbak, där det på 3,2:orna står Carrera istället för 911SC. Om man bortser från dessa tre punkter så är de båda modellerna identiska.

5 kommentarer:

 1. Ja det är sannerligen en välbehövlig påminnelse!

  Den 16 mars förra året var det dock fortfarande snö, is, slask och salt ute på vägarna. Usch!

  SvaraRadera
 2. Jag menar naturligtvis en styv månad... Nu är det korrigerat! Den 16 mars får nog ses som lite väl optimistiskt.

  SvaraRadera
 3. Jag börjar allvarligt fundera på att fixa vinterdäck till nästa vinter. Det här håller inte! Fast det gör väl inte bilen heller efter en vinter på saltvägar...

  SvaraRadera
 4. Johan: Jag vet, och inte blir det bättre av sådana här bilder:

  http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=78562205048&set=o.45539158890&theater

  Vinterdäck ska sitta på kakfälgar! Men samtidigt så vet jag precis hur nojig jag är över rost, så jag tror inte mina nerver skulle klara att köra Porsche på vintern. Dessutom är det alltid bra att längta lite, det stärker karaktären. Säger dom.

  SvaraRadera
 5. Kakformar är absolut förstavalet för vinterdäck. ATS FTW!

  SvaraRadera