onsdag 3 november 2010

På höstpromenad

Jag bjuder här på några bilder som jag tog under en promenad i höstsolen. Jag har märkt att jag, sedan jag började med den här bloggen, har blivit än mer observant på intressanta bilar och miljöer. Det har helt enkelt blivit svårt för mig att "stänga av".
Nå, dags att byta navelskådande mot bilskådande. Denna bild togs på en bakgård en kvarts gångväg hemifrån. På denna gård står en Plymouth Valiant Duster -71 och en Ford Capri mk II. Denna modell tillverkades mellan åren 1974-77 och i grönmetallic med vinyltak var den under sjuttiotalet lika moderiktig som hockeyklubbspolisonger och utsvängda gabardinbyxor. När jag passerade var det som att vara förflyttad trettiofem år tillbaka i tiden.
Plymouth:en är intressant då dessa användes som polisbilar under sjuttiotalet. Enligt Transportstyrelsen är bilen på bilden såväl flerfärgad som svensksåld, varför det inte är helt gripet ur luften att gissa att det är en utrangerad polisbil vi ser.

Lite senare passerade jag ytterligare en sjuttiotalspärla, en BMW 1602 -75, utrustad med tidstypiska gula dimljus. Dessutom är det roligt att se att ägaren även valt att montera däck med tidstypiskt mönster. Detta är annars något som kan förstöra helhetsintrycket av en äldre bil.

Ytterligare lite senare snubblade jag dessutom över en navkapsel till en Saab 99. Jag ser för min inre bild hur denna tidigare suttit monterad på en gubbkörd bil, naturligtvis beige till färgen. För det är just denna färg som bär upp dessa gubbnavkapslar bäst.

2 kommentarer:

  1. Nej, Plymouthen är nog ingen expolisbil. "Snutvallarna" var 4-dörrars sedanmodeller, medan Plymouth Duster däremot är en 2-dörrars sportcoupé.

    SvaraRadera
  2. Du har rätt, naturligtvis var de det. Det blir lite bökigt att få in bôset därbak annars!

    SvaraRadera