tisdag 28 juni 2011

Det kom ett brev...

...härförleden. Eller brev och brev, ett e-postmeddelande. Avsändare var en reporter från Teknikens Värld, som förklarade att han hört att jag ägde en Porsche 911 i gott skick och som nu undrade om jag hade lust att låta den figurera i ett kommande nummer av deras tidning Klassiska bilar (vilken jag avhandlat här). Hedrad svarade jag ja och igår var det dags för fotografering. Vi gav oss ut på landsbygden för att hitta en bra väg för att ta bilder i fart. Jag fick agera chaufför av fotobilen medan fotografen satt uppflugen i bagageutrymmet och reportern körde Porschen. Därefter togs några bilder av bilen i stillastående och sejouren avslutades med detaljfotografering på parkeringen till en golfklubb.
Vägarna vi åkte på för att ta oss till de lämpliga fotoplatserna var smala, mycket kurviga och kuperade sjuttiovägar, som gjorda för min bil och enormt underhållande.

På frågan hur det kom sig att de fått nys om mig så svarade de att de haft kontakt med en person på Porsche Sverige som tydligen har mycket bra koll på fina bilar i Stockholmsområdet. Där blev skillnaden uppenbar mellan en som har koll och en som inte har det, eftersom jag inte ens hört personens namn nämnas innan! Nå, oerhört hedrande var det i alla fall. Tidningen kommer tydligen ut i butik i augusti.

Som tack för hjälpen fick jag en påse tidningar och att de tankade de upp bilen åt mig, och när jag sedan kom hem hittar jag i brevlådan de senaste numren av såväl Klassiker som Classic Porsche. Dessutom hade söndagens avsnitt av Top Gear (det första för säsongen) hittat ut på en av de kanaler där man kan hitta dessa. En del dagar är aningens bättre än andra!

4 kommentarer:

  1. Där ser man, grattis! Men golfklubb?

    SvaraRadera
  2. Tackar! Fotografen ville ha en bakgrund som inte var så plottrig, för att kunna frilägga bilen sedan. Så golfklubben var helt onödig (som de oftast är).

    SvaraRadera
  3. Kul! Jag tycker jag har rätt bra koll på din bil också bara genom att följa bloggen.

    SvaraRadera