tisdag 18 januari 2011

Blocket i backspegeln I: Bruno

När fotoskatten i mobiltelefonen sinar och årstiden inte inbjuder till bilrelaterade utsvävningar så är det hög tid för förnyelse. Och eftersom min uppfattning om förnyelse är att djupare gräva ner sig i gammal skåpmat, så är det just det jag kommer göra. Jag har under åren samlat på mig ett antal blocketannonser om Porschar, var och en ämne för mina dagdrömmar och mitt hjärtas otåliga väntan. Så varför bara låta dessa ligga på min hårddisk? Varför inte dela dem med er, kära läsare?

Först ut i denna kavalkad av tyska sportbilar med motorn där bak, är en vansinnigt brun SC.

Denna bil lades ut i början av juni 2009. Den korta och koncisa annonstexten löd: "1980 års modell. Färg mockabrun. Originalskick. Eltaklucka. Larm. Märkta rutor. Bil för entusiast."
Begärt pris var 150 000 kr, och med endast 13 000 mil på mätaren verkade den vara ett bra köp. Jag vill minnas att annonsen försvann ganska fort, så förmodligen var jag inte ensam om att tycka det.

Bilder tagna från Blocket. Upphovsrättsinnehavare? Kontakta mig.

5 kommentarer:

 1. Jättesnygg 911! Prydlig i all sin brunhet.

  Att surfa runt i Blockets bilannonser är att drömma sig bort en stund. Tänk om man hade jättemycket pengar, jättestort garage, jättemycket fritid... Och det har man ju sällan. Att spara bilderna från Blocketannonserna blir ju ett virtuellt alternativ. Och billigt. Kul att du visar dem här!

  SvaraRadera
 2. Blocket har räddat mig från tristessen många gånger. Roligt att mina eskapader uppskattas! Jag har ett antal annonser till som kommer upp inom kort.

  SvaraRadera
 3. Bra idé att lägga upp gamla Blocketannonser. Den där bruna suktade jag svårt efter när den låg på Blocket! Tyvärr var finanserna inte riktigt i synk för en 911 då och det grämer jag mig djupt över fortfarande. Moccabraun och brun Pachsainredning... Slås möjligen bara av Continentalorange eller klarbrun (aka Sepiabraun eller Burnusbraun). Visst ser den ut att ha nån form av komponentstereo i mittkonsollen? Väldigt 80-tal i så fall!

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om brun någonsin kommer tillbaks som modefärg. Övriga sjuttiotalsfärger har ju varit moderna ett tag nu; orange, grön, vit etc. Men att beställa en ny bil i brunt kräver en stor portion mod!
  Jag håller med, det ser ut som stereokomponenter i mitten. Men en fabriksmonterad kasetthållare går ju inte av för hackor heller - eller hur Johan?

  SvaraRadera
 5. Hehe, kassetthållare is the shit! Nu fattas bara rätt bandare...

  För övrigt så hade Lancia en väldigt fin solid mörkbrun (inte metallic alltså!) Musa i sin monter på Parissalongen 2004. Väldigt fin färg på en väldigt trist familjebuss. Och Porsche har ju trots allt Macadamiametallic och Dakarbeige (den senare till traktorn) i sin färgkatalog. Faktum är att om jag vore rik så skulle jag inte tveka att beställa en ny 911 i Sepiabrunt. Skulle det bli för mycket med matchande Paschainredning om man kunde få dom att sy upp en sån? Eller varför inte en brun Lamborghini? Hm, stålar var det ja...

  SvaraRadera