tisdag 11 oktober 2011

Säsongsavslutning i biltrafiken

Så var sommaren, och därigenom även bilsäsongen, till ända. Men den avslutades inte på ett snabbt och omärkligt, utan tvärtom på ett utdraget och ganska märkbart sätt.
I slutet av september var vi ett antal hängivna fantaster av ett specifikt bilmärke (gissa vilket) som träffades inne i centrala Stockholm för den årligt återkommande Il Caffè Midnight Run. Enkelt uttryckt går det ut på att, efter en snabb espresso, köra igenom stans relativt folktomma gator på sant rebelliskt manér. Att ligga i karavan tillsammans med sex andra klassiska Porschar, många av dem dessutom med extra högljudda avgassystem, gav en barnsligt fånig tillfredsställelse.

I fredags var det dags för den oundvikliga sista turen för säsongen. I brist på tid och fantasi så valde jag att köra till jobbet. Såväl dit- som hemvägen bjöd på solsken genom höstliga lövverk och regnvåt vägbana - vackert så det förslog. För att ni ska få en bild av vilken naturskön väg jag har till jobbet så filmade jag en kort sträcka (om än med telefonen vänd åt fel håll):Slutligen hann jag med ett byte av olja och filter. Medan bilen var upphissad i OKQ8:s gör-det-självhall passade jag även på att plocka bort de sista resterna av kablarna till huvudströmbrytaren. Den glada amatör som kopplade in denna hade helt enkelt dragit en kabel från minuspolen på startmotorn fram till mittkonsollen och sedan tillbaka till minuspolen igen. Den tidigare ägaren hade säkert sina kvaliteter, men någon bilelektriker var han inte.
Därefter rullades bilen in i garaget, batteriet kopplades från och underhållsladdaren kopplades på. Nu får den stå tills i vår, och när den då plockas fram har den minsann hunnit bli veteranbil!

8 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig avslutning på säsongen. Nästa helg ställs min bil undan.

  SvaraRadera
 2. Jo, bättre avslutning är svårt att tänka sig. Enda missödet var en bränd säkring till bensinpumpen när jag skulle hem från jobbet, men det är knappt värt att nämna.

  Så du fick inte sålt bilen? Eller tog du ditt förnuft till fånga och bestämde dig för att inte sälja?

  SvaraRadera
 3. Avställning redan? De har ju inte ens börjat salta än...

  SvaraRadera
 4. Johan: Avställningen sammanföll faktiskt med den första frosten, men nog skulle jag kunna utöka säsongen. Fast med en liten parvel och lite för stort kontrollbehov så mår mina nerver bäst av att ha gjort det i god tid.
  ("Kontrollbehov" och "entusiastbil" - två ord som inte alltid kommer överens).

  SvaraRadera
 5. Det får väl anses vara godtagbara skäl. Speaking of liten parvel (grattis, förresten!), har du fixat barnstol till 911:an än? Jag såg att Recaro gör snajdiga barnstolar...

  SvaraRadera
 6. Tack för det! Än så länge funkar babyskyddet, men till nästa sommar får det kanske bli något mera passande för biltypen...

  SvaraRadera
 7. Vilket fantastiskt foto...så många klassiker och dessutom i mer än bra skick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det var svårt att få ljuset att räcka till... Det var en häftig känsla att gå runt bland dem.

   Radera