söndag 13 maj 2012

Regn och sol ute, regn och sol inneI helgen firade jag och min fru ettårig bröllopsdag med helgfirande på Sundbyholms slott strax utanför Eskilstuna. Eftersom (svär-/mor-/vanliga-) föräldrarna ställde upp på att sitta barnvakt så kunde resan dit och hem företas på ett för ändamålet passande sätt; i Porsche.


Vädret var inte det bästa under nedfarten, men klarnade upp framåt eftermiddagen och under hemfärden badade Södermanland i solljus. Trafiken var gles och vägarna släta och kurviga, som det skall vara.


Dessa trakter kan mycket väl vara Sveriges vackraste och det blir inte sämre av att naturen stod i skir grönska. Inte undra på att Göran Persson valde att flytta hit.


Bilen uppförde sig exemplariskt. Det enda missödet, om det nu ens kvalificerar sig som det, var att jag upptäckte att förarsidans dörrlist inte tätar ordentligt, vilket gör att det regnar in. En ny list hamnar på inköpslistan och montering av densamma hamnar på att göra-diton.
Resan gjorde dessutom att jag lärde mig att uppskatta takluckan. Jag har aldrig brytt mig om den speciellt mycket, men nu insåg jag att en öppen sollucka skänker ljus och rymd till kupén. Jag lärde mig också att man kan köra med takluckan öppen även när det regnar, i alla fall så länge det inte regnar för mycket.

2 kommentarer:

  1. Taklucka är klart najs! Har du kollat så att du har nödveven i verktygskitet ifall luckan skulle fastna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jag ganska säker på att jag inte har, min verktygsrulle är inte original. Ska försöka få tag på en original verktygssats, den jag har nu lämnar en hel del övrigt att önska.

      Radera