söndag 27 maj 2012

Brun, brun är kärleken


Efter en viss tids torka är det idag dags för ett nytt Blockettips; En 911SC Targa -78 i ett utförande man inte ofta ser, nämligen det ärliga sjuttiotalsutförandet. Eftersom SC:n markerade övergången mellan 70- och 80-tal så specificerades de flesta efter vad som på den tiden ansågs modernt; svart snarare än kromat listverk, turbovingar och färger som vi idag förknippar med åttiotalet, vitt, silver, blå- eller brunmetallic.I detta hav av kritstrecksränder, breda axelvaddar och enorma biltelefoner (de kallades ju så på den tiden!) så är det befriande att hitta en bil som bär sin årsmodell med den äran, utan att låtsas vara yngre än den är genom att drapera sig i ungdomligare attribut. Inte nog med att listerna runt rutorna är kromade, dörrhandtagen och targabågen är i borstat stål vilket normalt sett associeras med bilar från sjuttiotalets första hälft. Färgen är förvisso brun, men inte metallic utan solid Mockabrun - en favorit i 911:ans färgpalett och en färg som figurerat även i ett tidigare inlägg om Blocketfynd. 


Inredningen går även den i brunt, visserligen med kritstrecksränder men inte kommer jag att tänka på Miami Vice för det. Som sig bör är motorluckan vinglös och fronten saknar spoiler, allt för en mer klassisk look. En liten blast from the 80's har jag dock upptäckt; där askkoppen normalt sett sitter har man istället monterat en equalizer. Nå, man kan inte få allt och nog är det nyttigare att begagna en EQ än en askkopp.

Skulle jag ändra på något så skulle jag byta de lackade strålkastarsargarna mot ett par kromade, Fuchsfälgarna mot en uppsättning ATS "kakformar" (som av en händelse finns fyra sådana också på blocket, här) och varför inte montera Porsches original stänkskydd bakom bakhjulen? Om ni undrar hur fälgarna och stänkskydden ser ut så ser ni det på dessa bilder:


Om du nu blir sugen på att slå till på vad som kan vara sommarens bästa glassköparbil så hittar du annonsen här. Bilen står i Tranås och är konkurrenskraftigt prissatt, så under förutsättning att plåten är frisk så gäller det att slå till snabbt.


Själv har jag just klivit ur min betydligt mera åttiotalsbetonade bil efter en tiomilarunda i underskön försommarkväll. Är man gräsänkling så får man passa på.

Bilder tagna från Blocket och andra ställen på Internet. Om du är upphovsrättsinnehavare och önskar få någon av bilderna borttagen, vänligen kontakta mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar