onsdag 22 februari 2012

Småstadens diskreta charmknuttar del III: Lukes pappas gamla bil

För tredje och sista(?) gången besöker vi så parkeringsplatsen i Hallstahammar för att där studera raggarbilen i dess naturliga miljö. Dagens objekt är verkligen ett praktexemplar där få av de i 140-kretsar populära stilgreppen saknas:
 • Demonterad främre kofångare
 • Sänkningssats (i sann raggaranda förmodligen bestående av kapade spiralfjädrar)
 • Bortplockade lister
 • Svartmålat krom
 • Mattsvart lack
 • Extraljus
 • Tonade rutor
 • Modernare aluminiumfälgar, i detta fall från en 260 från tidigt 80-tal
 • Extramätare på instrumentpanelen

Det enda jag saknar är ett bakrutejalusi och kanske det för denna modell under 80-talet så populära tilltaget; dubbla bakljus.

Jag har, som ni säkert lagt märke till, svårt för s.k. styling, men jag måste tillstå att denna bil har något visst. Avsaknaden av krom och allt det svarta gör att den ser ganska ondskefull ut. Den har haft totalt arton ägare, så chansen är ju ganska stor att en av dessa var en fjunig Darth Vader, innan han rakade av sig moppemuschen och bytte upp sig till Dödsstjärnan.

7 kommentarer:

 1. Ha, jag hittade också en mattsvart raggar-140 idag! Den saknade tonade rutor och extramätare men hade å andra sidan ett annat styling-måste: stolar från Volvo 240!

  Jag ska nu bara hitta en Volvo 140 till (så det blir 14) så kommer den snart på Bilspanaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär ju inte innebära någon större svårighet att hitta en 140 till... Å andra sidan, så snart man letar efter någon som normalt sett finns i överflöd så kan man ju ge sig den på att man inte hittar någon.

   Radera
 2. Stilpoäng på backlampan! 240 GLT hade dom fälgarna också för övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den snygg! Jag underlät att nämna den eftersom den inte renderar så många raggarpoäng.
   Angående fälgarna så var jag lite osäker, jag vill minnas att man såg dem ganska ofta förr om åren (vilket inte borde ha varit fallet om de bara satt på 260). Tack för förtydligandet!

   Radera
 3. Jag hittade den på blocket idag =)
  http://www.blocket.se/vastmanland/Volvo_142__71_Langspak_38690529.htm?ca=11&w=2

  SvaraRadera
 4. haha roligt, det är ju min volvo 142a från 1971. finnes ju i hallstahammar, den där bilden är ju tagen uppe vid fredhem (lägenheterna) min bror hade bilen när bilden togs men nu har jag tagit över den :)

  SvaraRadera