onsdag 15 februari 2012

Menar ni verkligen allvar, Porsche?

Jag vittjade just brevlådan på dess innehåll, och fann däri en försändelse från Porsche Sverige. Av framsidan kan man utläsa mitt namn bland en massa andra namn, och avsikten är förstås att få mig att känna mig som en del av en exklusiv skara. En skara där man är du och bror med något slags elit. Så varför fylls jag inte av en oförställd glädje och jubel i mitt bröst? Kanske för att jag inte vill vara del av någon elit, kanske för att just denna samling namn inte är särskilt imponerande. Vem blir stolt över att buntas ihop med ett antal skådespelare vars talang sträcker sig från halvhyfsad, via medioker och usel för att till sist landa i Keanu Reeves liga? Är det meningen att jag ska kunna skryta över att jag råkar köra samma bilmärke som Victoria och Carl Philip? Jag? En övertygad republikan som skäms över att mitt hemland fortfarande krampaktigt håller fast vid ett odemokratiskt och heltigenom förlegat statsskick?
Vilken David som avses i listan är inte helt självklart, men min gissning är att man snarare avser mannen med de många frisyrerna och den anorektiska hustrun snarare än killen som slog ihjäl en jätte för ett par tusen år sedan.

Nej, hörni Porsche, det här får ni allt göra om. Varför inte istället ta namnen på folk som faktiskt gillar eller har gillat sina Porschar? Folk som på riktigt förknippas med märket? Hellre Jerry och Steve än Arnold och Reese. Eller var dessa de enda som ställde upp på att få sina förnamn tryckta i reklamsammanhang?

Vad som var inuti? Reklam för ett kreditkort. Så jag kan köpa saker som jag inte har råd till nu och betala dem i framtiden, när jag fortfarande inte har råd. Tack, men nej tack.

2 kommentarer:

 1. Den där fick jag också. Jättemärklig grej. Otroligt muggiga kändisar och till råga på allt kan de inte skriva modellnamnet rätt. Undras vem de riktar sig till för det kan väl inte finnas nån som går på sånt därnt? Förresten, det är inte Davids fru som åsyftas med Victoria?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det slog mig också att det nog är Beckhams käring som avses, inte Vickan Bernadotte.
   Dessvärre finns det nog folk som går på det där, oftast nog de som inte köper en bil, utan en statussymbol.

   Radera