måndag 10 september 2012

Sommarminne

Tre dagar efter det att mitt senaste inlägg publicerades var det dags för en av årets höjdpunkter; forumträff för medlemmarna av early911.se. Det är då alla sliter sig från datorn, sätter sig i Porschen och beger sig till en förutbestämd plats för samtal, s.k. däcksparkande och erfarenhetsutbyte. Tidigare har den naturliga mötesplatsen varit Habo (se reportage från tidigare träffar här och här), men i år förlades den i stället till Tidö slott utanför Västerås.
Den som intresserar sig för motorsport känner förmodligen igen namnet Tidö. Här återfinns nämligen ett av Sveriges trevligaste racingteam, Team Tidö, vilka tävlar i såväl historiskt rally som TTA och historisk racing. Till sig har man knutit förare som Björn Waldegård och Stig Blomqvist. Kort sagt var detta en idealisk plats att mötas på. 

Vi som kom från Stockholmshållet strålade samman utanför Bålsta för kolonnkörning längs de med brun blomma utmärkta småvägarna västerut.
Uppslutningen var god.
Som sagt...
Teamchef/slottsherre/förare David von Schinkel talade om teamet och förevisade ett par av bilarna.
Den Tuthill-byggda Turbo som von Schinkel körde i årets midnattsolsrally.
Även om herrar Waldegård och Blomqvist börjar bli till åren gångna, så är det fortfarande krut i dem, något Blomqvists bil bittert fick erfara.

Ett par framtida projekt stod parkerade utanför garaget.


Stilstudie av två av besökarna; 911T -69 och 356SC -65
Som biltokig behöver man åtminstone ett sådant här tillfälle per säsong, för att ha något att minnas tillbaka till när kung Bore håller landet i ett järngrepp och vinden ylar kring stugknuten.

2 kommentarer:

  1. Det ser riktigt trevligt ut. Fina bilder också. Ses vi på Träffpunkt 80 nästa helg?

    SvaraRadera
  2. Tro mig, trevligt var det! Dessvärre verkar jag inte komma iväg till T80 i år (heller). Synd, det hade varit kul att ses i verkligheten!

    SvaraRadera